Σάκης Παπαγιάννης

Ο Σάκης Παπαγιάννης γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι δημιουργικός διευθυντής στο χώρο της διαφήμισης από το 1994 και έργα του έχουν διακριθεί στο παρελθόν σε ξένα και ελληνικά Φεστιβάλ Διαφήμισης.

Ως εικαστικός, ζωγραφίζει, φωτογραφίζει, ανασυνθέτει και δημιουργεί εικαστικά έργα με υλικά που ο ίδιος αναζητά και βρίσκει στο φυσικό τους χώρο. Έργα του έχουν εκτεθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.

Μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του ήταν   «Οι Τρωάδες», βασισμένες πάνω στο έργο του Μιχάλη Κακογιάννη.

Οι Τρωάδες κέρδισαν τις εντυπώσεις του κοινού τόσο με τα αυθεντικά τους έργα, όσο και με την αποτύπωση αυτών πάνω σε χρηστικά αντικείμενα.

Ο εικαστικός δημιουργός εξαϋλώνει τις φόρμες μέσα από τα έργα του ακολουθώντας τον Robert Chozal που έχει δηλώσει για τον Μιχάλη Κακογιάννη ότι προτίμησε να μείνει πιστός στο πνεύμα και όχι στο γράμμα της πρόσκαιρης ιδεολογικής φόρμας. Τα έργα του Σάκη Παπαγιάννη, όπως και οι ήρωες της τραγωδίας, βρίσκονται σε συνεχή συνδιαλλαγή με τον θεατή.

«Ο Κακογιάννης βλέπει στον Ευριπίδη ένα τραγικό που εκτιμά τους ανθρώπους και τους θεωρεί ικανούς αρχιτέκτονες του μέλλοντος τους.
Εγώ βλέπω πάλι από την πλευρά μου στον Κακογιάννη τον δημιουργό των τρισδιάστατων ηρώων μου, λιτών, αυθεντικών, με πολύ πάθος. Σε ένα σκηνικό ξερό, ηλιοκαμένο, με φως ελληνικό. Αυτό που ήταν τότε θα είναι για πάντα».

Troades Papagiannis
Τρωάδες
Troades Ifigenia Papagiannis
Ιφιγένεια
Ink Ekavi Papagiannis
Εκάβη