ΓΙώργος Τσιακίρης

Η Μεταξουργία Τσιακίρης ξεκίνησε, από τα τέλη του 1800, με τη μορφή οικοτεχνίας, όταν η προγιαγιά της οικογένειας έκτρεφε μεταξοσκώληκες, στη συνέχεια ύφαινε το μετάξι σε χειροκίνητους αργαλειούς και έπειτα το πουλούσε για να μπορέσει να συντηρήσει την οικογένειά της.

Το 1954 στήθηκε για πρώτη φορά η βιοτεχνία Γεωργίου Τσιακίρη, από τα δυο αδέλφια, τον Ευάγγελο και τον Ιωάννη Τσιακίρη. Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε με δυο χειροκίνητους αργαλειούς. Αργότερα, προστέθηκαν και μερικοί μηχανοκίνητοι και σιγά σιγά η παραγωγική διαδικασία άρχισε να εκσυγχρονίζεται.

Στις αρχές του 1970 η επιχείρηση Τσιακίρη γιγαντώνεται, καθώς στήνεται νέα μονάδα και ενισχύεται με μηχανοκίνητους αργαλειούς, αλλά και με τα απαραίτητα μηχανήματα για την παραγωγή μεταξωτού νήματος και υφάσματος.

Το 1981 ιδρύεται η Μεταξουργία Τσιακίρη Α.Ε., η οποία παραμένει με την ίδια επωνυμία μέχρι και σήμερα. Η Μεταξουργία Τσιακίρη Α.Ε. αποτελεί την πιο πλήρη, καθετοποιημένη μονάδα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και έχει περάσει στα χέρια της τέταρτης κατά σειράς γενιάς.

ο κος Γιώργος Τσιακίρης μας λέει οτι:

 “Εμείς έχουμε προβεί στην πειραματική εκτροφή του μεταξοσκώληκα, κυρίως για να καταλήξουμε στο ποιες ποικιλίες είναι οι πιο κατάλληλες και οι πιο παραγωγικές. Το κομμάτι στο οποίο ειδικευόμαστε κυρίως, είναι μετά την εκτροφή, στη νηματοποίηση, την ύφανση και την επεξεργασία των υφασμάτων.

«Η διαχρονικότητα της επιχείρησης οφείλεται στο ίδιο το προϊόν. To μετάξι θεωρείται ένα από τα πολύτιμα υλικά, για τον λόγο αυτό δεν χάνει την αξία του στο πέρασμα των χρόνων. Η τιμή του διαρκώς ανεβαίνει, καθιστώντας το πρώτο στις προτιμήσεις, όπως είναι τα προϊόντα υψηλής αξίας»

 

Tsiakiris Giorgos
G.Tsiakiris 2
Tsiakiris Tseklenis