Γιώργος Πέννας

Ο Γιώργος Πέννας είναι ένας ταλαντούχος ζωγράφος, που ζει και δημιουργεί απίστευτα έργα μεγάλων διαστάσεων, στη Κέρκυρα. Μαθήτευσε στη Καλλιτεχνική Σχολή της Κέρκυρας συνεχίζοντας τις σπουδές του στη Royal Art School of London και στη Ακαδημία της Νάπολης -Ιταλία.

Είναι γνωστός για τον τρόπο που αποδίδει το μεγαλείο της φύσης με την παλέτα του, μεγενθύνοντας τον μικρόκοσμο των λουλουδιών και “αιχμαλωτίζοντας” το αισιόδοξο φως της θαλασσογραφίας σε καμβάδες μεγάλων διαστάσεων.  Σίγουρα δεν φέρνει κάτι νέο στην Τέχνη αλλά και ο ίδιος του δεν έχει τέτοια πρόθεση. Μέσα από τα έργα του όμως, καταθέτει τη τίμια προσωπική ματιά του, μια αγαπησιάρικη ματιά προς το τόπο του άλλα και για τον υπέροχο πλούσιο κόσμο των λουλουδιών.

Η συνεργασία του με το Πωλητήριο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης της Gruppogemello, έδωσε μια νέα δίοδο δημιουργίας σειράς χρηστικών αντικειμένων, αλλά και αριθμημένων αντιγράφων μικρής κυκλοφορίας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα της εξάπλωσης  των έργων του και σε ανθρώπους που αγαπούν τη Τέχνη και θέλουν να την εντάξουν στην καθημερινότητα τους.

 

Πρόσφατα  Η καμπάνια “Art of Living” της ομάδας του project “Ionian Experience” παρουσίασε ψηφιακά το ολοκληρωμένο προφίλ του ζωγράφου

 

Προσβάσιμη από όλους μέσω διαδικτύου είναι η ψηφιακή έκθεση του Γιώργου Πέννα για την “Άνοιξη” στο πλαίσιο της καμπάνιας “Art of Living” που δημιούργησε σε μορφή stereoscopic VR, Web-VR,  και Video η ερευνητική και δημιουργική ομάδα του project Ionian Experience που αποτελείται από μια σύμπραξη μεταξύ ερευνητών και δημιουργών προερχόμενων από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και τον ιδιωτικό τομέα.

Giorgos Pennas 1 768x941
Giorgos Pennas 2 768x1024